Despre Health360 2018-02-27T08:30:29+00:00

Despre conceptul Health360

Trăim într-o lume în care știrile false în online au atins cote alarmante. Atunci când vine vorba de domeniul medical, o dezinformare cu privire la un tratament poate duce la pierderea de vieți omenești. Foarte mulți români aleg să se autodiagnosticheze și să se trateze singuri după ce au citit păreri neavizate pe forumuri.

Astfel, se poate ajunge la cazuri grave, în care viața pacientului atârnă de un fir de ață –  de la o simplă durere de cap ce nu a fost investigată și diagnosticată la timp, la cancer de creier, în stadiul 4.

În lupta cu dezinformarea în online, medicii din echipa Centrului de Diagnostic și Tratament Provita, au creat platforma Health360. Un rol important al acestei platforme este atât să ofere informație avizată, scrisă de către medici, cât și să-i educe pe români- diagnosticarea corectă a unei afecțiuni nu se poate face citind informații pe internet, ci DOAR în cabinetul doctorului.

Pe lângă suportul pe care medicii Centrului de Diagnostic și Tratament Provita  îl oferă în online, un alt rol important al acestora este suportul pe care ei îl oferă în cabinetul lor. Odată ce ai trecut pragul spitalului nostru, afecțiunea ta va fi evaluată multidisciplinar și vei beneficia de diagnostic și tratament de la simplu la complex, într-un singur loc. 

Totodată, Health360 înseamnă prevenție. Astfel, avem un un program complex și eficient conceput după ghidurile internaționale, cu scopul de a preveni cele mai frecvente afecțiuni medicale – boli cardiovasculare, anumite maladii canceroase, sindrom de burn out/epuizare, instabilități musculare majore și multe alte situații medicale în care se poate afla pacientul.

De când m-am întors în țară și am înființat Centrul de Diagnostic și Tratament Provita am întâlnit cazuri de pacienți care: au ajuns în stare gravă pentru că au refuzat medicina clasică în favoarea medicinei alternative, recomandată pe internet; nu li s-a identificat corect cauza bolii și au fost tratați necorespunzător o lungă perioadă de timp sau ar fi putut fi tratați prin alte metode non-invazive, fără să fi ajuns la chirurgie deschisă. Aceste cazuri ne-au determinat pe mine și pe colegii mei să arătăm un plus de grijă față de pacienți și să lansăm acest proiect prin care vom fi alături de ei zi de zi online, cât și în cabinet atunci când au nevoie.” – spune Dr. Ovidiu Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, singurul specialist în Terapia Durerii acreditat de World Insitute of Pain.

Despre Provita

Provita înseamnă trei centre medicale deschise în București:

  • Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita;
  • Clinica de Imagistică Provita Matei Balş;
  • Centrul Medical Provita.

Provita înseamnă tehnologii avansate, servicii medicale la standarde internaţionale şi o echipă de medici dedicaţi şi implicaţi în fiecare caz medical.

Dr. Ovidiu Palea, fondatorul Centrului de Diagnostic şi Tratament Provita este singurul specialist din România acreditat de World Institute of Pain şi singurul din Europa de Est care efectuează toate procedurile minim-invazive specifice terapiei durerii.

Specialiştii Provita au lucrat ani de zile în spitale de top din străinătate. Medicina evoluează rapid, iar Provita ţine pasul cu dezvoltările tehnologice din punct de vedere medical. Noi ne dorim să avem cât mai mulţi pacienţi sănătoşi şi mulţumiţi.